Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κηδεύτηκε σήμερα, 18/02/15 στο Κουτσοποδι Αργους, ο υποπλοίαρχος Νίκος Δαγρές.


  Σήμερα στις 12.00 στο Κουτσοποδι Αργους,  κηδεύτηκε  ενα  παλικάρι του Χωριου μας, που χτυπήθηκε άδικα από *Αφρικανούς πειρατές της  Μποκο Χαραμ, στην Νιγηρία


Ο Νίκος Δαγρές.

Αν είναι να σε βρει το κακό, σε βρίσκει όπου να 'σαι, λένε οι παλιοί....

Ήδη όλοι γνωρίζετε την Ιστορία αυτή... Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη Θλίψη μα κ την οργή που νιώθουμε όλοι ...

Για να μπορέσουν να ζήσουν κάποιοι στην αθλιότητα πάντα, δυστυχώς χάνονται άδικα  πολλοί άνθρωποι...

  Ένας έτυχε να  ήταν και  ο Νίκος....

 Στέλνω στους συγγενείς Του τα Θερμά μου  Συλλυπητήρια, στη γυναίκα του κ το παιδί Του, εύχομαι να έχουν Δύναμη, να αντέξουν τον Άδικο Χαμό Του...

Θέλω να ελπίζω πως θα είναι  Αυτός, το τελευταίο θύμα τέτοιας  άδικης δολοφονίας

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα τον ξεχάσουμε, μιας κ έγινε ένας ακόμα Ήρωας....ο Ήρωας μας...

Θέλω να πιστεύω πως θα σταματήσουν κάποτε όλα αυτά τα δεινά.... είναι μακριά πάντα στη σκέψη μας, μα έρχονται ξαφνικά τόσο κοντά μας, σαν μια πνοή που σου κόβει ξαφνικά την ανάσα... κ εκεί?

Εκεί τι?? είναι το τέλος???

Δε θέλω να ξέρω εαν είναι το Τέλος.... Θέλω να ξέρω πως θα ναι  Αυτός..η Αρχη  για το Τέλος, .
κ θα αλλάξουν ολα...


Καλό Ταξίδι Να έχεις εκεί που πας.....

*Θέλω αυτο το συμβαν να υπαρχει παντα, στη μνημη μας  και για αυτο το λογο κανω σημερα αυτην την αναρτηση.

maiza
======================================================================

“Έπεσε” ηρωικά ο υποπλοίαρχος Νίκος Δαγρές από το Κουτσοπόδι     06-02-15

Ένα ολόκληρο χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με το άκουσμα της δολοφονίας του υποπλοιάρχου Νίκου Δαγρέ στη Νιγηρία. Το δεξαμενόπλοιο «Kalamos», που ανήκει στην εταιρεία “Aelos Management sa” με έδρα τον Πειραιά, ξεκίνησε από την Κίνα χωρίς φορτίο, με πλήρωμα 23 ατόμων. Από αυτούς οι δέκα ήταν Έλληνες και ανάμεσά τους ήταν ο 33χρονος υποπλοίαρχος Νίκος Δαγρές από το Κουτσοπόδι. Ο προορισμός του δεξαμενόπλοιου ήταν η Νιγηρία.
Το δεξαμενόπλοιο όταν έφτασε στα δύο ναυτικά μίλια από το Νιγηριανό λιμάνι Qua Iboe Terminal, έπεσε σε ενέδρα ενόπλων πειρατών της Μπόκο Χαράμ. Πρόκειται για μια οργάνωση τζιχαντιστών που δρα στη Νιγηρία και στο παρελθόν έχει στοχοποιήσει Χριστιανούς πολίτες και χριστιανικούς ναούς. Η Μπόκο Χαράμ είναι υπεύθυνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία και στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα καθαρά ισλαμικό καθεστώς, στο οποίο θα εφαρμοστεί πλήρως η Σαρία, δηλαδή ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης.
Όταν το “Kalamos” μπλοκαρίστηκε από 15 ένοπλους Νιγηριανούς πειρατές έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο από αυτούς προσπάθησαν να ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο. Αμέσως ο Νίκος Δαγρές χωρίς να το πολυσκεφτεί πήγε μαζί με τον Α’ μηχανικό του πλοίου προς το μέρος τους για να τους εμποδίσει να επιβιβαστούν. Ο Νίκος από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι οι πειρατές ήταν επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να πάει πρώτος σε αυτούς. Ένδειξη ανδρείας και θέλησης να προστατέψει τις ζωές του πληρώματος.
Δύο πειρατές πρόλαβαν και ανέβηκαν στο πλοίο και με την απειλή των όπλων χρησιμοποίησαν τον ηρωικό υποπλοίαρχο και τον επίσης ηρωικό Α’ μηχανικό ως ανθρώπινες ασπίδες. Αμέσως ο καπετάνιος δίνει εντολή να σταματήσουν οι πυροβολισμοί γιατί κινδύνευαν οι δύο ναυτικοί που ήταν στα χέρια των πειρατών. Η ένταση όμως ήταν μεγάλη, οι πυροβολισμοί συνέχισαν και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο υποπλοίαρχος.
Ήταν ένας άνδρας που από μικρός είχε αγάπη για τη θάλασσα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κατάφερε να φτιάξει σπίτι στο Κουτσοπόδι για να ζήσει με τη γυναίκα του και το δυόμιση χρονών παιδί τους.
Σπανίζουν τέτοιοι άνδρες στις μέρες μας και σίγουρα δεν είναι συντετριμμένοι αλλά και υπερήφανοι γι’ αυτόν μόνο η οικογένειά του και οι φίλοι του αλλά και ένα ολόκληρο χωριό που έχασε άδικα το παλικάρι του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας ελπίσουμε να ελευθερωθούν τα τρία μέλη του πληρώματος που έχουν απαχθεί από τους πειρατές. Η θυσία του ανδρείου Νίκου Δαγρέ στη μακρινή Νιγηρία δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

*Μπόκο Χαράμ. Πρόκειται για μια οργάνωση τζιχαντιστών που δρα στη Νιγηρία και στο παρελθόν έχει στοχοποιήσει Χριστιανούς πολίτες και χριστιανικούς ναούς. Η Μπόκο Χαράμ είναι υπεύθυνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία και στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα καθαρά ισλαμικό καθεστώς, στο οποίο θα εφαρμοστεί πλήρως η Σαρία, δηλαδή ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης.

-Ιάσονας Μουσταΐρας-
http://www.paratiritis-news.com/

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: