Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ψάχνουν bloggers που έγραψαν ότι Νικολά, Κάρλα έχουν δεσμούς

H Γαλλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των bloggers οι οποίοι είχαν γράψει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι, διατηρούσαν ταυτόχρονους δεσμούς και αντιμετώπιζαν κρίση στο γάμο τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν στις 9 Μαρτίου, το blog της διαδικτυακής έκδοσης του εβδομαδιαίου περιοδικού "Λε Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς" αναδημοσίευσε την ιστορία για το γάμο του Νικολά Σαρκοζί.


Οι φήμες, μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια, οι εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση.
Οι φήμες ήθελαν τον Σαρκοζί να έχει συνάψει εξωσυζυγική σχέση με την υφυπουργό Σαντάλ Ζουανό και την Μπρούνι με τον τραγουδιστή Μπενζαμέν Μπιολέ.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, το περιοδικό απομάκρυνε τον υπεύθυνο του blog και στη συνέχεια έστειλε μια απολογητική επιστολή στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για “εισαγωγή ψευδών στοιχείων σε σύστημα πληροφορικής”.

Πάντως η εταιρεία μέσων ενημέρωσης η οποία ανήκει στο εκατομμυριούχο και στενό φίλο του Γάλλου προέδρου Αρνό Λεγκαρτέρ, κατήγγειλε επίσημα τη δημοσίευση της ιστορίας από το blog της έκδοσής της.

“Η εταιρεία αναγνωρίζει στην κατάθεση της ότι η δημοσίευση έβλαψε την εικόνα της εταιρείας και την αξιοπιστία της” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ωστόσο αρκετές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο ίδιος ο Ν.Σαρκοζί ενθάρρυνε ενεργά τη “Ντιμάνς” για να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες καθώς ο Λεγκαρτέρ είναι φίλος του. Ο Τύπος ισχυρίζεται ότι οι φήμες απιστίας μπορεί να είναι μέρος μιας σκόπιμης μηχανορραφίας του δικηγόρου του Σαρκοζι Τιερί Χερζόγκ.
Σήμερα ο δικηγόρος του, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL δήλωσε:
“Δε μπορώ να αποκλείσω μια συνωμοσία όπου ορισμένοι άνθρωποι θα ήθελαν να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για χρηματικούς λόγους, που θα ήταν ακόμη πιο ανήθικο”.

hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: