Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κάθειρξη σε εφοριακούς για κομπίνα με τιμολόγια

Η ελληνική δικαιοσύνη, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της Κοινωνίας, βάζει το δικό της λιθαράκι στη καταπολέμηση της διαφθοράς κρατικών λειτουργών, με την επιβολή ποινή κάθειρξης 15 χρόνων και μάλιστα χωρίς αναστολή σε επίορκη εφοριακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ ποινή επτά χρόνων επιβλήθηκε στον καθένα από τους τρεις συναδέλφους της εφοριακούς για συγκάλυψη και συνεργία σε οικονομικά εγκλήματα.

Οι τέσσερις εφοριακοί καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια που αποκαλύφτηκε πριν από τέσσερα χρόνια σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μαμούθ φοροδιαφυγή, ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών.


«Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και όταν βρίσκει επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους καταδικάζει», δήλωσε ικανοποιημένος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δ. Γεωργακόπουλος και συνέχισε: «στο σκάνδαλο εμπλέκονται και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που αναμένεται σύντομα να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φορολογικά σκάνδαλα που έχει ξεσπάσει ποτέ».
Θυμίζουμε, ότι η επιβολή ποινών στους επίορκους εφοριακούς πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την παραπομπή σε πειθαρχικά όργανα και της παύσης από τα καθήκοντά του, του προϊστάμενου της Πολεοδομίας Σύρου που στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μετοχές και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του.
Με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Νομαρχίας, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολεοδομίας οδηγήθηκε στην οριστική παύση των καθηκόντων του, ενώ η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή το Συμβούλιο Επικρατείας.

hbnews

---ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ!!!!!
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: