Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Συνάντηση ΣΕΒ - Αράβων Πρέσβεων

Μεγάλης σπουδαιότητας γεύμα παρέθεσε ο ΣΕΒ προς τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη και τους πρέσβεις των Αραβικών χωρών στη χώρα μας σήμερα το μεσημέρι.
Στη σημαντική για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας εκδήλωση συμμετείχαν οι πρέσβεις του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Συρίας, της Αιγύπτου, του Σουδάν, της Λιβύης, του Κουβέιτ, της Αλγερίας. Επίσης, συμμετείχαν οι Επιτετραμμένοι των Πρεσβειών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας CCC-Consolidated Contractors Company.


Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επικεφαλής διεθνών δράσεων είπε απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους του Συνδέσμου: «η Ελλάδα και οι Αραβικές χώρες χαίρουν παραδοσιακά φιλικών σχέσεων, παρ’ όλες τις διαφορές σε ήθη και έθιμα των δύο λαών. Στη δίνη των οικονομικών εξελίξεων, όπου ο Αραβικός κόσμος αντιστέκεται με επιτυχία λόγω του φυσικού πλούτου της περιοχής, των μεγάλων έργων υποδομής και της ισχυρής κεφαλαιακής βάσης που διαθέτει, μια στενή συνεργασία μπορεί να αποφέρει σημαντικούς καρπούς προόδου, οικονομικής ευμάρειας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας στην περιοχή. Η Ελλάδα διαθέτει μια στρατηγική γεωπολιτική θέση ως νότιο άκρο της Ενωμένης Ευρώπης και μέρος της Μεσογειακής Λεκάνης, αποτελώντας εύφορη δίοδο για επέκταση στο Βορρά, Ανατολή και Νότο. Η ευρωπαϊκή ταυτότητα, το εκτεταμένο επιχειρηματικό δίκτυο στα Βαλκάνια και οι φιλικές μας σχέσεις με τις γύρω περιοχές μέχρι και την Αφρική, θέτουν την ελληνική επιχειρηματικότητα ως τον ιδανικό εταίρο στα επενδυτικά εγχειρήματα των Αράβων συναδέρφων μας».


Αναφορικά με το 3ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ διοργάνωσε που ανέλαβε ο ΣΕΒ μαζί με το Αραβο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Λαβίδας είπε πως στόχος της διοργάνωσης είναι να γίνει για τις τρεις μέρες που θα διαρκέσει το Φόρουμ, το σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων επιχειρηματικών Ομίλων και εταιριών των Αραβικών Κρατών με τους Έλληνες δυνητικούς συνεργάτες τους.


Από την πλευρά τους οι Άραβες Πρέσβεις εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναβάθμισης των διμερών οικονομικών σχέσεων και επιθυμούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σημείωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα κίνητρα για τους Άραβες επενδυτές, ευνοϊκό επιχειρηματικό πεδίο καθώς και κάθε δυνατή διευκόλυνση στην έκδοση θεωρήσεων (Visa) για επισκέψεις Αράβων επιχειρηματιών. Τέλος, ο κ. Λαβίδας ανακοίνωσε ότι ο ΣΕΒ σχεδιάζει την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αραβικών Χωρών με στόχο να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο προώθησης των ελληνικών επιχειρηματικών επαφών και αποτελεσματικής δικτύωσης στην ευρύτερη Αραβική επιχειρηματική κοινότητα.


http://www.middleeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: