Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΗΝ. ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ - *Επιχειρηματικό φόρουμ ΗΑΕ - Ελλάδας

«Δεν ήρθαμε για να δημιουργήσουμε αυτή τη σχέση αλλά να την επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο. Η αποστολή μας είναι εντυπωσιασμένη από τις δυνατότητες της χώρας σας». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Άμπου Ντάμπι και πρόεδρος της εταιρίας MASDAR, Δρ. Sultan Ahmed al Jaber, ξεκαθάρισε στους Έλληνες επιχειρηματίες τις προθέσεις της χώρας του για συνεργασία με την Ελλάδα.


Ο κ al Jaber τόνισε οτι το εμιράτο του Άμπου Ντάμπι μεταμορφώνει την οικονομία του στρεφόμενο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ναυπηγεία, τα λιμάνια και τον τομέα των logistics.

Ο ίδιος εξήρε τη μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας και μετέφερε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του πρίγκηπα Al Nahyan. «Οι σχέσει μας, δυναμώνουν μέρα με τη μέρα», είπε ο Εμιρατινός αξιωματούχος και τόνισε πως «το Άμπου Ντάμπι επιθυμεί μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία.»

«Η αποστολή μας αποτελείται απο ειδικούς σε θέματα ενέργειας, τουρισμού και υποδομών. Σας παρακινώ να είστε ανοιχτοί στις συζητήσεις με την αποστολή του Εμιράτου. Είμαστε εδώ επειδή είμαστε σοβαροί», τόνισε ο Dr. Al Jaber

Από την πλευρά της η Υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη είπε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα ΗΑΕ ως έναν σημαντικό εταίρο και σημείωσε οτι το 2008 τόσο το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών όσο και οι Ελληνικές εξαγωγές γνώρισαν άνοδο της τάξης του 10 με 15%.

Η κ. Κατσέλη αμέσως μετά την παρουσίαση του project Khalifa Port & Industrial Zone, στο οποίο συμμετέχει και η Ελληνική κατασκευαστική Archirodon, είπε πως όλο το φάσμα της ναυτιλίας είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία με το Αμπου Ντάμπι.

Η αποστολή από το Άμπου Ντάμπι, που αποτελείται κυρίως απο μέλη της MASDAR παρουσίασε τα έργα που πραγματοποιούνται στο Άμπου Ντάμπι αλλά και σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

http://www.middleeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: