Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες !!!!!!

Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες



Όσοι εργαστούν μεθοδικά, έξυπνα και δώσουν την απαραίτητη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων-υπηρεσιών τους, θα μπορέσουν και να επιβιώσουν.
Σπυρίδων Κ. Χριστοδουλάτος, Managing Partner της Compass Human Resources



Διεθνής οικονομική κρίση, εγχώρια επίσης, με τα οικονομικά του κράτους να μη βρίσκονται σε καλό επίπεδο, διαρκής πολιτική αβεβαιότητα και απογοήτευση για τους Έλληνες πολίτες. Μια κρίση εισαγόμενη την οποία δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της ελλιπούς θωράκισης της οικονομίας μας. Και όμως, δεν έχουμε πληγεί σε βαθμό που να δικαιολογείται ο θόρυβος αυτός. Αναμφισβήτητα, οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες. Αυτό είναι κάτι που τα σημερινά στελέχη πρέπει να το έχουν διαρκώς κατά νου. Διαχείριση κρίσεων, αντοχή στην πίεση, καινοτομία και σίγουρα ψυχραιμία είναι οι αρετές που επιδεικνύουν οι ηγέτες ομάδων, εταιριών. Έτσι, κάποιοι θα βγουν ωφελημένοι από αυτή την κατάσταση. Όσοι εργαστούν μεθοδικά, έξυπνα και πάνω απ' όλα όσοι δώσουν την απαραίτητη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων-υπηρεσιών που παρέχουν στον πελάτη τους, αυτοί είναι που θα μπορέσουν και να επιβιώσουν. Ακούγεται πως την περίοδο που διανύουμε ελάχιστα στελέχη μετακινούνται και πως κάτι τέτοιο εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο. Θεωρώ πως την ίδια μεγάλη προσοχή που έδινε ένα στέλεχος για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική του καριέρα, την ίδια θα πρέπει να δίνει και στους καιρούς αυτούς. Μπορεί, λοιπόν, σε μια δύσκολη κατάσταση που βιώνει τώρα η εταιρία του να αναλάβει ευθύνες, να διαμορφώσει στρατηγική και να καταφέρει να τη βγάλει αλώβητη από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Μπορεί, όμως, και να δεχθεί πρόταση να μετακινηθεί σε μια εταιρία που τον χρειάζεται, που του δίνει περισσότερο έδαφος να αναπτύξει τις ικανότητές του, σε μια εταιρία που «βλέπει» μέλλον και γι' αυτήν και για τον εαυτό του. Και τότε είναι που πρέπει να σταθμίσει τους κινδύνους, να αξιολογήσει προσεκτικά την πρόταση και να πάρει την απόφασή του. Ό,τι δηλαδή θα έκανε και σε περίοδο «οικονομικής ειρήνης» αν υποθέσουμε ότι αυτή μπορεί να υπάρξει.






Περί ιδιοσυγκρασίας


Η οικονομική κρίση είναι εισαγόμενη, η υπερβολή όμως ντόπια, τρέχει στο αίμα των Ελλήνων, στην ιδιοσυγκρασία μας. Τα περί κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας δεν ευσταθούν. Και να δείτε που όταν η κρίση μας χαιρετήσει, θα είμαστε χαρούμενοι που ήρθε. Θα μας βάλει μυαλό και στον επιχειρηματικό κόσμο ο... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!






πηγη www.kariera.gr





















Δεν υπάρχουν σχόλια: